Půjčování e-knih v knihovnách
|
Hlavní stránka
|
Registrace
|
Ankety
|
Hledání
|
Statistika
|
/
Podpora uživatelů
/
Chyby v datech
Admin
Administrátor
|
Zasláno: 26 Led 2020 09:15
Pokud kdekoli na stránkách naleznete nějakou chybu v datech (typicky anotace, obálka, hodnocení atd. patřící k jiné knize), popište problém do tohoto vlákna a po ověření se pokusím situaci vyřešit.
K nápravě je typicky zapotřebí:
chybu odhalit (všimnout si jí a nahlásit ji)
zjistit, v čem je problém (problém může být kdekoli - v knihovnách, na Palmknihách, na Databázi knih, v načítání dat nebo v jejich zpracování)
pokud se jedná o problém třetí strany, přesvědčit provozovatele systému obsahujícího chybu, že jeho systém chybu opravdu obsahuje a požádat o opravu
po opravě zajistit synchronizaci (načtení opravených informací do databáze na pujcovani-eknih.cz)
První bod je na vás (návštěvníci), zbytek je na mně (provozovatel).
Příklad konstruktivního nahlášení chyby:
V detailu e-knihy
Jak jsme postavili Chilany na vlastní nohy
se zobrazuje informace, že e-kniha má 13 hodnocení s průměrem 94 %. Na Databázi knih ale tato kniha vůbec není a když ve zmíněném detailu e-knihy
Jak jsme postavili Chilany na vlastní nohy
kliknu na odkaz
Více informací na Databazeknih.cz
, otevře se mi stránka Databáze knih, ale s úplně jinou knihou (Lidské jednání: pojednání o ekonomii). E-kniha
Lidské jednání
se nachází i na pujcovani-eknih.cz, ale nejsou u ní uvedena žádná hodnocení, i když by měla být. Zřejmě došlo k nějaké záměně.
Návštěvník
~
|
Zasláno: 20 Úno 2025 10:14
Dobrý den,
všiml jsem si, že Vám v databázi vypujčitelných eknih chybí knihy z období leden/únor 2025, konkrétně jsem (ne)narazil na knihy Anatéma (Nick Roberts), Bez Masky (Paul Holes) a Kam zmizeli Bennettovi (Lisa Scottoline). Ale pravděpodobně jich bude více.
Admin
Administrátor
|
Zasláno: 20 Úno 2025 12:35
Návštěvník:
všiml jsem si, že Vám v databázi vypujčitelných eknih chybí knihy z období leden/únor 2025
Dobrý den,
tento problém je v řešení, viz
samostatné vlákno
. Aktuálně chybějících titulů jsou nižší stovky. Chyba bude pravděpodobně na straně Palmknih (které byly o problému dnes ráno informovány).
/
Podpora uživatelů
/
Chyby v datech
Vaše reakce
∅
?
Můžete použít jen přezdívku bez hesla, pokud neexistuje registrovaný člen s uvedeným jménem. Případně můžete nechat obě pole prázdná. Pokud jste registrovaný uživatel diskusního fóra, můžete se z této stránky pouze přihlásit bez zaslání příspěvku, nebo se přihlásit a současně zaslat příspěvek.
Vypůjčitelné tituly
Provozně-technické informace
Podpora uživatelů
Slosování wishlistů
Volná diskuse
⇑