Půjčování e-knih v knihovnách

| Hlavní stránka | Registrace | Ankety | Hledání | Statistika |
Podpora uživatelů Půjčování e-knih v knihovnách / Podpora uživatelů /  

Chybějící tituly na stránkách pujcovani-eknih.cz

Autor Ctenar

Člen
#1 | Zasláno: 29 Čvc 2019 06:13  
Na stránkách www.pujcovani-eknih.cz není možné najít některé tituly, které jsou v naší knihovně vypůjčitelné v elektronické podobě.

Proč není nabídka úplná?

Autor Admin

Administrátor
#2 | Zasláno: 29 Čvc 2019 06:16  
Jednotlivé knihovny poskytují svým čtenářům e-knihy pocházející z celé řady zdrojů, viz například přehled E-knihy pro knihovny.

Stránky www.pujcovani-eknih.cz monitorují pouze jeden z těchto zdrojů, konkrétně nabídku e-knih poskytovaných společností Palmknihy - eReading s.r.o. (eVýpůjčky eReading).

Jedná se o záměr. Pujcovani-eknih.cz je volnočasový projekt (vzniklý původně pro osobní potřebu), sledování většího množství zdrojů by bylo příliš technicky a časově náročné.

Na druhou stranu, pokud vaše knihovna eVýpůjčky eReading nabízí a na stránkách www.pujcovani-eknih.cz naleznete konkrétní e-knihu, která ve vaší knihovně chybí, může se jednat o chybový stav (problém se synchronizací na straně knihovny) a můžete knihovnu požádat, ať se problém pokusí vyřešit. (Teoreticky se může jednat také o úmysl, knihovny například mohou záměrně nabízet pouze e-knihy, ke kterým mají ve svém fyzickém fondu papírové protějšky, nebo naopak.)

Autor maerlyn
Člen
#3 | Zasláno: 24 Zář 2020 06:42  
Admin:
Stránky www.pujcovani-eknih.cz monitorují pouze jeden z těchto zdrojů, konkrétně nabídku e-knih poskytovaných společností Palmknihy - eReading s.r.o. (eVýpůjčky eReading).

Dnes jsem si půjčil e-knihu prostřednictvím Knihovny města Hradce Králové, která tyto poskytuje od Palmknih, ale na vašem webu tato kniha není. Jde o knihy Šardická Kateřina - Noci běsů.

Autor Admin

Administrátor
#4 | Zasláno: 24 Zář 2020 06:51  
maerlyn:
Dnes jsem si půjčil e-knihu prostřednictvím Knihovny města Hradce Králové, která tyto poskytuje od Palmknih, ale na vašem webu tato kniha není. Jde o knihy Šardická Kateřina - Noci běsů.

Synchronizace probíhá jednou týdně. Uvedená e-kniha se na tomto webu objeví v sobotu 26. 9. ráno.

Autor Admin

Administrátor
#5 | Zasláno: 27 Zář 2020 19:38  
maerlyn:

Od příštího týdne se budou novinky doplňovat po každém pracovním dni (v út, st, čt, pá a so ráno), takže by uvedený problém neměl nastávat.

Autor Veve13
Návštěvník
#6 | Zasláno: 23 Pro 2023 01:43  
Krásný den... Taková otázka knihy s nakladatelství Dobrovsky už nejdou půjčovat?

Autor Admin

Administrátor
#7 | Zasláno: 23 Pro 2023 06:56  
Veve13:
knihy s nakladatelství Dobrovsky už nejdou půjčovat?
Také přeji krásný den,

žádné indicie v tomto směru nemám. Můžete víc upřesnit, co konkrétně Vám nefunguje, nevidíte, ...? Ideálně uveďte příklad konkrétní e-knihy, se kterou máte problém.

Knihy Dobrovský mají vydávaný sortiment rozdělený do několika nakladatelských značek, pod kterými je najdete i na webu pujcovani-eknih.cz:

Jediná Dobrovského značka, která do eVýpůjček zařazená není, je Gate (mangy a komiksy).

V průběhu dnešního dopoledne se web pujcovani-eknih.cz synchronizuje na stav odpovídající stavu eVýpůjček k 22.12.2023 23:49:00, kdy Dobrovského e-knihy stále dostupné/vypůjčitelné byly (kontroloval jsem několik namátkou). Tedy minimálně teoreticky. Třeba máte nějaký technický problém. Ale potřeboval bych víc informací.

Autor Veve13
Návštěvník
#8 | Zasláno: 24 Pro 2023 01:06  
Admin
Tak se strašně moc omluvám. Moje chyba ebooky již vyšli tak jsem hledala právě na knihovně ovšem teď se dívám na palmknihy a tam ještě ebook není ukázán.
Omlouvám se

Autor Admin

Administrátor
#9 | Zasláno: 24 Pro 2023 07:59  
Veve13:
teď se dívám na palmknihy a tam ještě ebook není ukázán
U novinek k prodlevě může dojít. Když nakladatel vydá novou e-knihu, nahraje ji přes webové rozhraní na Palmknihy, ale než ji Palmknihy začnou nabízet lidem k zakoupení a knihovnám k vypůjčení, musí ji na straně Palmknih někdo "schválit" (nějaký zaměstnanec, ručně). Což v závislosti na aktuální vytíženosti, čerpání dovolených a podobně běžně trvá i několik dní.

Takže se může stát, že se e-kniha objeví třeba na Kosmasu o pár dní dřív než na Palmknihách. Nebo obráceně. Na Kosmasu se e-knihy taky schvalují ručně a taky můžou být zahlcení nebo mít dovolenou.

Kromě toho se web pujcovani-eknih.cz z technických důvodů neaktualizuje v reálném čase. Momentálně pouze dvakrát týdně – ve středu a v sobotu dopoledne. I z toho může plynout drobné zpoždění. E-kniha už v knihovnách je, ale na pujcovani-eknih.cz ještě ne.

Každopádně se vůbec nemáte za co omlouvat, jsem rád, že lidi "dávají pozor" a občas si něčeho všimnou a ozvou se, často se díky tomu různá přehlédnutí nebo chyby můžou odstranit dřív.

Podpora uživatelů Půjčování e-knih v knihovnách / Podpora uživatelů /
 Chybějící tituly na stránkách pujcovani-eknih.cz

Vaše reakce Klikněte na tuto ikonu, pokud se chcete přesunout na původní zprávu

?
Můžete použít jen přezdívku bez hesla, pokud neexistuje registrovaný člen s uvedeným jménem. Případně můžete nechat obě pole prázdná. Pokud jste registrovaný uživatel diskusního fóra, můžete se z této stránky pouze přihlásit bez zaslání příspěvku, nebo se přihlásit a současně zaslat příspěvek.

Půjčování e-knih v knihovnách Powered by PHP Forum Software miniBB ®

⇑