Půjčování e-knih v knihovnách

| Hlavní stránka | Registrace | Ankety | Hledání | Statistika |
Podpora uživatelů Půjčování e-knih v knihovnách / Podpora uživatelů /  

knihy ve slovenštině a audiovýpůjčky

Autor Zizala123
Člen
#1 | Zasláno: 14 Zář 2024 21:00  
Dobrý den, moc děkuji za tyto stránky, naučila jsem se je pravidelně používat a moc mi pomáhají. Měla bych dva tipy, které kdyby zde byly, tak to bude dokonalé...

1) nešlo by přidat možnost, aby se nezobrazovaly knihy ve slovenštině? — třeba podobně jako je vyřešeno odfiltrování sena?

2) moc bych ocenila, kdyby zde byly zahrnuty i audioknihy, které se také dají přes Palmknihy někde půjčovat. Počet vypůjčitelných audioknih se postupně rozrůstá, ale vůbec nevím, kde zjistit, co bylo do audiovýpůjček nově přidáno. Procházet každou chvíli celý seznam audioknih, jestli nepřibylo něco nového zajímavého, už začíná být vzhledem k množství neúnosné. A pak mi samozřejmě na webu knihovny chybí informace do jakého data bude audiokniha půjčována.

Děkuji vám za Vaši práci, kterou tomuto webu věnujete

Autor Admin

Administrátor
#2 | Zasláno: 15 Zář 2024 17:17  
Dobrý den,

Zizala123:
nešlo by přidat možnost, aby se nezobrazovaly knihy ve slovenštině?
Možnost jsem přidal, příslušný parametr rovnou nastavil ve Vašem profilu a naplánoval synchronizaci e-knih, které momentálně nemají jazyk vyplněný (v popisu parametru je to vysvětlené).

Zizala123:
moc bych ocenila, kdyby zde byly zahrnuty i audioknihy, které se také dají přes Palmknihy někde půjčovat
Tohle je složitější.

Zatímco údaj o expiraci e-knih je k dispozici v souboru volně dostupném na webu (alespoň zatím), pro audioknihy o ničem podobném nevím. Knihovny mají k dispozici přístup k datům, ke kterým coby neknihovna přístup nemám (každá knihovna po podpisu smlouvy obdrží individuální přihlašovací údaje, které následně používá k periodickému stahování seznamu aktuálně dostupných titulů).

Co se seznamu "audioknižních novinek" týče, to technicky nereálné není (stáhnout si část katalogu konkrétní knihovny, vyseparovat z něj data, postup zopakovat za několik dní a rozdíl prohlásit za novinky). Nic neslibuji, ale zamyslím se nad tím.

Každopádně za oba náměty děkuji, vyloženě z nich čiší, že stránky opravdu používáte .

Autor Admin

Administrátor
#3 | Zasláno: 5 Říj 2024 13:20  
Zizala123:
moc bych ocenila, kdyby zde byly zahrnuty i audioknihy, které se také dají přes Palmknihy někde půjčovat. Počet vypůjčitelných audioknih se postupně rozrůstá, ale vůbec nevím, kde zjistit, co bylo do audiovýpůjček nově přidáno. Procházet každou chvíli celý seznam audioknih, jestli nepřibylo něco nového zajímavého, už začíná být vzhledem k množství neúnosné.
Aktuální seznam audioknih nově naleznete na adrese audio.pujcovani-eknih.cz.

Žel nemám k dispozici informace o zahájení půjčování již nabízených titulů. Jediné, co se mi v knihovním online katalogu hodilo, je rok vydání, který jsem také použil — pokud byla podle údajů v knihovně konkrétní audiokniha vydaná v roce 2022, seznam předstírá/předpokládá, že se půjčuje od 31.12.2022. Ale nevím, co se půjčovalo od února a co od září, takže seznam to také neví a řazení starších titulů je pouze přibližné.

Pořádně to začne fungovat až ode dneška. 04.10.2024 bylo "nových" všech 1400+ titulů, při kontrole 05.10.2024 se v nabídce nově objevila audiokniha Černočerné srdce od J. K. Rowlingové a tak se zařadila na začátek. Automatické kontroly/aktualizace budou probíhat dvakrát týdně, v úterý a v pátek večer.

Jsem si vědomý jedné systémové chyby — pokud existuje k určité "papírové knize" několik variant audioknihy, v seznamu se objeví jenom jedna z nich. Problém se v současné době týká 7 audioknih (0,5 % z celkového počtu), které v seznamu chybí.

Tak snad to bude lepší než nic.

Podpora uživatelů Půjčování e-knih v knihovnách / Podpora uživatelů /
 knihy ve slovenštině a audiovýpůjčky

Vaše reakce Klikněte na tuto ikonu, pokud se chcete přesunout na původní zprávu

?
Můžete použít jen přezdívku bez hesla, pokud neexistuje registrovaný člen s uvedeným jménem. Případně můžete nechat obě pole prázdná. Pokud jste registrovaný uživatel diskusního fóra, můžete se z této stránky pouze přihlásit bez zaslání příspěvku, nebo se přihlásit a současně zaslat příspěvek.

Půjčování e-knih v knihovnách Powered by PHP Forum Software miniBB ®

⇑