Dobrý den,
přikláněl bych se k variantě, že se vám to zdálo
. Aplikace Palmknihy opravdu existuje pouze pro Android a iOS, takže bude v současné době fungovat jen na těch dvou modelech s Androidem, které zmiňujete.
S Palmknihami chodím několikrát do roka na pivo, o případných novinkách bych se pravděpodobně dozvěděl, ale nemám žádné informace, že by se v dohledné době v tomhle ohledu mělo něco změnit.
Před nákupem čtečky za 15 tisíc jenom kvůli půjčování e-knih v knihovnách je taky na místě vzít v úvahu technický stav aplikace –
průměrnou známku 1,4 na Google Play nemá náhodou a není racionální důvod očekávat, že chování, které uživatele trápí na telefonu, bude na libovolné čtečce lepší.
Abyste případně nebyla příliš zklamaná, doporučil bych si najít ještě nějakou doplňkovou záminku pro pořízení podobného zařízení.
Moje osobní zkušenost je taková, že jednu 10" e-inkovou čtečku s Androidem a nasvícením mám (
Onyx Boox Note Pro), ale víc než jako čtečku ji nakonec používám jako zápisník a možná právě proto jsem s ní maximálně spokojený, funguje bez problémů už víc než 5 let a i díky tomu mi přijde, že to nebyly "vyhozené peníze". Ale každý je jiný a musí si to posoudit sám.