Půjčování e-knih v knihovnách

| Hlavní stránka | Registrace | Ankety | Hledání | Statistika |
Podpora uživatelů Půjčování e-knih v knihovnách / Podpora uživatelů /  

Vrácení eknihy před datem expirace

Autor Blanka
Návštěvník
#1 | Zasláno: 5 Úno 2024 19:22  
Lze vrátit přečtenou eknihu před datem expirace aby šlo vypůjčit další do limitu a nečekat na expiraci nejstarší vypůjčky. Děkuji

Autor Admin

Administrátor
#2 | Zasláno: 5 Úno 2024 19:54  
Blanka:
Lze vrátit přečtenou eknihu před datem expirace aby šlo vypůjčit další do limitu a nečekat na expiraci nejstarší vypůjčky. Děkuji
Toto možné není, a to z ekonomických důvodů. Knihovna za každou eVýpůjčku platí (momentálně paušální částku 49 Kč). Takže pokud si je ve Vaší knihovně možné vypůjčit například 3 tituly měsíčně, znamená to, že knihovna je ochotná/schopná za každého čtenáře zaplatit měsíčně max. 147 Kč (resp. její zřizovatel, tj. obec nebo kraj).

Osobně by se mi nejvíc líbil model, kdy by za mě knihovna zaplatila třeba první dvě eVýpůjčky a pokud mi to nestačilo, další bych si hradil v plné výši sám v neomezeném množství. Nicméně nevím o žádné knihovně, kde by to měli takto nastavené (ani nevím, jestli to některý katalog umožňuje). Buď knihovna hradí celý poplatek sama, nebo se se čtenáři dělí (typicky 20 Kč čtenář, 29 Kč knihovna), ale počet eVýpůjček je vždycky limitován na 2 až 5 ks/měsíc.

Viz také související diskuse Možnost registrace ve více knihovnách.

Podpora uživatelů Půjčování e-knih v knihovnách / Podpora uživatelů /
 Vrácení eknihy před datem expirace

Vaše reakce Klikněte na tuto ikonu, pokud se chcete přesunout na původní zprávu

?
Můžete použít jen přezdívku bez hesla, pokud neexistuje registrovaný člen s uvedeným jménem. Případně můžete nechat obě pole prázdná. Pokud jste registrovaný uživatel diskusního fóra, můžete se z této stránky pouze přihlásit bez zaslání příspěvku, nebo se přihlásit a současně zaslat příspěvek.

Půjčování e-knih v knihovnách Powered by PHP Forum Software miniBB ®

⇑