Půjčování e-knih v knihovnách

| Hlavní stránka | Registrace | Ankety | Hledání | Statistika |
Podpora uživatelů Půjčování e-knih v knihovnách / Podpora uživatelů /  

Vypůjčená e-kniha se nezobrazuje v aplikaci

Autor Mita
Člen
#1 | Zasláno: 6 Led 2024 10:39  
Dobrý den,nevím jestli příspěvek patří sem,ale nevím si rady. S úžasem jsem objevil půjčování knih,nadšeně udělal si vše včetně aplikace na Palmknihy a když jsem si půjčil knihu,tak není v aplikaci vidět.Ve výpůjčce je,ale je vidět pouze po přihlášení v eshopu,tam se s ní nedá nic dělat,jen mě přesměruje právě k nákupu. Aktualizace knihovny nepomohla,odhlášení ani restart také ne.Prostě tam není půjčovna a tlačítko číst už vůbec ne.Setkal jste se někdo s tím? Zřejmě je chyba v aplikaci jak v IOS tak v Androidu,ale Palmknihy se mi zatím neozvali,tak nevím,co s tím.Kvůli půjčování jsem přešel z Kindlu na Onyx Boox Poke 5 a zkoušel jsem i na tabletu od jabka.Stav 6.1.2024 Děkuji. Mita

Autor Admin

Administrátor
#2 | Zasláno: 6 Led 2024 13:07  
Dobrý den,

dovolil jsem si váš dotaz pro pořádek přesunout do samostatného vlákna.

Palmknihy se vám určitě ozvou. Problémy s aplikací je trápí stejně jako vás a na dobrých vztazích se zákazníky jim záleží. Pouze nějak nedokážou? pochopit, že se může někdo živit tvorbou mobilních aplikací na míru a vytvářet takovéto výtvory a že by měli aplikaci zahodit a začít znovu s jiným dodavatelem. Nebo to možná chápou v Palmknihách, ale nechápe to někdo v Albatros Media, kdo Palmknihám definuje rozpočtový rámec. Ale to je jen takové nekonstruktivní postesknutí.

Na vašem místě bych mezitím vyzkoušel ještě starou aplikaci eReading. Sice jí byla zhruba před rokem a půl ukončena podpora, ale stále se dá stáhnout z Google Play a stále je použitelná.

Minimálně tedy na starších čtečkách. Sám vlastním Onyx Book Note Pro (první verzi, s Androidem 9), aplikaci eReading na ní používám dodnes a ještě včera jsem si do ní stáhl nově vypůjčenou e-knihu. Jediný problém spočívá v tom, že při pokusu o stažení e-knihy v posledních měsících pravidelně nastává chyba "Došlo k chybě při komunikaci". Je potřeba to zkusit znovu (znovu kliknout na obálku, načež znovu dojde k chybě, ještě jednou kliknout, opět dojde k chybě, a tak pořád dokola, zpravidla třikrát až pětkrát po sobě a nakonec se e-kniha stáhne).

Jenom si nejsem jistý, jestli aplikace eReading funguje i na čtečkách s novějším Androidem, na Poke 5 asi máte Android 11. To nemám možnost vyzkoušet.

A jestli to není tajné, zeptal bych se ještě o jaký titul se jedná a ze zvědavosti bych si ho zkusil vypůjčit rovněž (zajímá mě, jestli se konkrétně tento problém týká konkrétního titulu, konkrétního uživatele nebo kombinace titulu a uživatele). Nepamatuji se, že by se mi to někdy stalo, ale spíš jsem měl jenom kliku. V hodnocení aplikace na Google Play někteří uživatelé přesně tuhle situaci popisují, resp. nad ní láteří a udělují aplikaci jednu hvězdičku.

Autor Mita
Člen
#3 | Zasláno: 7 Led 2024 09:41  
Dobrý den,jedná se o knihu Desmond Shum — Čínská ruleta ze Středočeské vědecké knihovny v Kladně. Samozřejmě jsem zkoušel vše,od mnoho aktualizací knihovny,opětovnou instalaci,ale fakt výpůjčka je vidět jen na ehopu,tam je složka Moje eVýpůjčky.A tam se kniha prostě otevřít nedá.Je mi to líto,protože opravdu hodně čtu a tahle informace od dcery byl dárek opravdu vánoční a navíc jsem to pustil mezi přátele a ve svém nadšení jsem recenze nečetl....no,každý dobrý skutek má být potrestán. Jakmile se mi Palm ozvou,dám to sem. Děkuji. Mita.

Autor Admin

Administrátor
#4 | Zasláno: 7 Led 2024 10:21  
Admin:
jestli aplikace eReading funguje i na čtečkách s novějším Androidem
Nakonec mi to nedalo a našel jsem starší telefon Xiaomi Redmi 7A s Androidem 10, abych si na něm aplikaci eReading vyzkoušel.

Zkušenost je taková, že aplikace na telefonu s Androidem 10 funguje v zásadě podobně jako na čtečce s Androidem 9 (o něco hůř, ale funguje).

Zaujalo mě, že aplikace při instalaci nepožádala o oprávnění k přístupu k úložišti, kam by si měla ukládat stažené e-knihy. Takže jsem oprávnění přidělil ručně.

Přístup ke storage (Android 10)

Před touto úpravou nastavení se "chyba při komunikaci" opakovala zdánlivě nekonečněkrát a žádná e-kniha se nestáhla. Po doplnění oprávnění se chyba opakuje jen třikrát až pětkrát (nebo třeba dvacetkrát nebo padesátkrát), podobně jako na čtečce s Androidem 9.

Výše uvedené je jenom hypotéza. Může to být náhoda. Pokud někdy nestačí padesát pokusů o stažení, je zapotřebí provést sto pokusů. Na čtečce s Androidem 9 stačí pokusů méně (výsledek pozorování). Ale vůbec si nedokážu představit, co je příčinou téhle chyby a jaký by mohl být mezi čtečkou a telefonem resp. mezi Androidem 9 a Androidem 10 rozdíl – proč by mělo být na jednom zařízení potřeba v průměru pět pokusů a na druhém padesát pokusů.

Když se e-kniha nakonec stáhne, je s velkou pravděpodobností vyhráno.

Stažená eVýpůjčka v aplikaci eReading (Android 10)

Pokud se e-kniha stáhne, ale při pokusu o otevření se zobrazí hláška "Čekejte prosím...", která trvá nekonečně dlouhou dobu, může pomoct restart telefonu.

Podobně jako nová aplikace Palmknihy, ani stará aplikace eReading se nechová úplně deterministicky. Ale zřejmě i na Androidu 10 jde aplikace eReading TEORETICKY používat.

Co pořád nevím (a rád bych zjistil):

• jestli může v určitém okamžiku existovat konkrétní e-kniha, která konkrétnímu uživateli nejde stáhnout do aplikace Palmknihy a tomu samému uživateli jde stáhnout do aplikace eReading (v tom samém okamžiku)
  • pokud existuje e-kniha, se kterou je v určitém okamžiku takovýto problém (nejde stáhnout do nějaké aplikace), zda tato konkrétní e-kniha nejde stáhnout pouze konkrétnímu uživateli, určité podmnožině uživatelů nebo úplně všem uživatelům

K tomuto by se mi hodil příklad konkrétní e-knihy, která zrovna v danou chvíli nejde někomu stáhnout, abych si to mohl vyzkoušet.

Autor Mita
Člen
#5 | Zasláno: 7 Led 2024 11:36  
Tohle mi moc nepomůže, protože na telefonu číst kvůli očím číst nemůžu, už tablet je na hraně, tam je stránka pro mě čitelná, ale čtečka to není. Mám Xioami red note 7 a zkusil jsem Ereading najít ,ale nepodařilo se, není na moji verzi Andriodu. V IOSu apka také není, takže počkám na Palmknihy a uvidím, jak to dopadne. Zkoušet stahovat jinou knihu nemá smysl, když není složka s knihou vidět. Každopádně moc děkuji a určitě dám vědět, teď jdu zastavit přátele, aby si nenaběhli jako já,

Autor Admin

Administrátor
#6 | Zasláno: 7 Led 2024 11:53  
Mita:
Desmond Shum — Čínská ruleta ze Středočeské vědecké knihovny v Kladně
Tak jsem měl víc štěstí.

Čínská ruleta

• iPhone SE 2020 (iOS 17), aplikace Palmknihy – staženo na 1. pokus
  • Onyx Boox Note Pro (Android 9), aplikace eReading – staženo na 3. pokus (2 neúspěšné pokusy + 1 úspěšný pokus)
  • Xiaomi Redmi 7A (Android 10), aplikace eReading – staženo na 37. pokus (32 neúspěšných pokusů + restart telefonu + 4 neúspěšné pokusy + 1 úspěšný pokus)

Každopádně díky za zajímavý poznatek (že to není problém konkrétního titulu), a za tip na zajímavou knihu. Jsem zvědavý, jak to dopadne.

Autor Admin

Administrátor
#7 | Zasláno: 7 Led 2024 13:48  
Půjčil jsem si ještě jeden telefon s Androidem, kterému se v Google Play pro aplikaci eReading zobrazuje hláška o příliš nové verzi Androidu (Ulefone Armor X7 Pro), stáhl si do něj aplikaci eReading ručně...

https://www.pujcovani-eknih.cz/resources/eReading_v2.2.apk

... nainstaloval a zjistil, že se přes hlášku "chyba při komunikaci" nedokážu dostat, ať dělám co dělám (restarty, přeinstalace...).

Takže můžu s čistým svědomím říct, že jsem s rozumem v koncích a holt nezbyde, než aby vám zapůjčenou e-knihu ve vašem účtu nějak "prošťouchli" v Palmknihách. Zvědavý jak to dopadne jsem každopádně pořád.

Aplikace eReading není k dispozici

Chyba při komunikaci

Autor Mita
Člen
#8 | Zasláno: 8 Led 2024 10:58  
Tiše a nepokrytě závidím....z Palmknih mi zatím odpověděli: ...Doporučuji odhlásit se z aplikace a znovu se přihlásit Vaším e-mailem a heslem. Následně klepnout v sekci E-knihy na tlačítko "Aktualizovat knihovnu...,tak jsem se naježil a odpověděl,že tohle jsem dělal celý víkend. Pokusně jsem to teď nacpal do Iphonu XS (IOS 17) a taky nic.Ještě mě napadá,že čtečka se po uvedení do provozu aktualizovala,takže je možné,že si stáhla novější Android a tím znemožnila provoz aplikace. A na závěr,kdybych věděl,jak sem dát obrázek,tak pošlu screen

Autor Mita
Člen
#9 | Zasláno: 8 Led 2024 11:45  
Teď mi přišla odpověď : "předala jsem případ našim technikům. Podařilo se jim zjistit, že jste prováděl změnu e-mailu. Ta se bohužel nepropsala do všech našich systémů správně, tudíž to způsobilo problém s nenačtením výpůjčky v aplikaci. Ručně jsme vše opravili a nyní byste už po aktualizaci v aplikaci měl výpůjčku vidět, případně se odhlaste, přihlaste a aktualizujte." Ihned jsem to zkusil v telefonu (IOS) a je to tam. Ve čtečce zkusím později.

Autor Admin

Administrátor
#10 | Zasláno: 9 Led 2024 20:16  
Mita:
A na závěr,kdybych věděl,jak sem dát obrázek,tak pošlu screen
V současné době je možné v příspěvcích pouze zobrazovat obrázky, které jsou uložené někde na internetu (nejdřív se uloží obrázek na internet a poté se pomocí tlačítka Tlačítko pro vložení obrázku v nástrojové liště vloží do příspěvku odkaz).

Existuje plugin, který nahrávání obrázků a dalších souborů umožňuje. Do budoucna jeho pořízení zvážím, ale zatím jste jediný člověk, který se kdy přiznal k myšlence nějaký obrázek do příspěvku vložit a instalace/konfigurace/lokalizace pluginu by mi nějakou dobu zabrala, tak je motivace nízká.

Každopádně jsem rád, že se váš problém vyřešil.

Autor Admin

Administrátor
#11 | Zasláno: 28 Led 2024 11:51  
Mita:
kdybych věděl,jak sem dát obrázek,tak pošlu screen
Ode dneška je možné k příspěvkům připojovat obrázky a další soubory.

Autor Mita
Člen
#12 | Zasláno: 8 Úno 2024 13:12  
Dobrý den,
vracím se zpět a zkusím předat svoje zkušenosti s aplikací Palmknihy a čtečky,třeba to někomu pomůže.

Nejdříve bych chtěl poděkovat adminovi za velkou pomoc a i Palmknihám za zprovoznění aplikace ve čtečce. Chyba byla ve špatném mailu,i když si myslím,že spíš jeho nepropsání do systému aplikace,protože kupování knih fungovalo. Co se týká aplikace,tak mi fungovala na Onyx Page mnohem líp než na Onyx Poke,asi i díky novějšímu Androidu a prakticky,kromě pár zaseknutí při čtení fungovala bez chyb.Zaseknutí se muselo řešit restartem čtečky a následným znovu přihlášením,protivné,ale v poslední době se už nic takového nestalo.Škoda,že se nedá změnit písmo v půjčených knihách,myslím tím tučnější font,písmo zvětšit jde.Půjčená kniha po uplynutí doby sice zůstává v knihovně,ale je v nabídce její odstranění a knihovna pošle jinou vybranou. Za mě tedy spokojenost.

Co se týká čteček, dávám přednost Onyx Pagi,je větší,líp se na ní čte,lépe se drží a i aplikace se instaluje snáz.Poke je spíš dámská,má malé okraje a hodí se pro malé prsty.Stávalo se mi,že jsem jimi zasahoval do displeje a nechtěně přehazoval stránky.Ale zase se líp vejde do kapsy,a samozřejmě je mezi nimi citelný cenový rozdíl.

Pokud to někomu pomůže.budu rád,protože půjčování knih je k nezaplacení a rád si knížku,když mě zaujme,koupím. A jestlí admin uzná za vhodné,klidně příspěvek smažte...

Autor Admin

Administrátor
#13 | Zasláno: 27 Úno 2024 09:22  
Díky za zpětnou vazbu. Snad u vás pozitiva ze čtení převáží občasné technické problémy.

Mita:
Poke je spíš dámská
Onyx doporučuje pro ženy čtečku Palma. Při těchhle rozměrech už je škoda, že to není telefon. Ale je otázka, kolik lidí by oželelo běžný displej. Sám bych iPhone s e-inkovým displejem bral hned

Podpora uživatelů Půjčování e-knih v knihovnách / Podpora uživatelů /
 Vypůjčená e-kniha se nezobrazuje v aplikaci

Vaše reakce Klikněte na tuto ikonu, pokud se chcete přesunout na původní zprávu

?
Můžete použít jen přezdívku bez hesla, pokud neexistuje registrovaný člen s uvedeným jménem. Případně můžete nechat obě pole prázdná. Pokud jste registrovaný uživatel diskusního fóra, můžete se z této stránky pouze přihlásit bez zaslání příspěvku, nebo se přihlásit a současně zaslat příspěvek.

Půjčování e-knih v knihovnách Powered by PHP Forum Software miniBB ®

⇑