Půjčování e-knih v knihovnách

| Hlavní stránka | Registrace | Ankety | Hledání | Statistika |
Podpora uživatelů Půjčování e-knih v knihovnách / Podpora uživatelů /  

Nove vypujcitelne e-knihy

Autor whonzik
Člen
#1 | Zasláno: 9 Srp 2023 08:24  
co se to posledni dobou deje se seznamem novinek? objevuji se tam knihy starsiho data, seznam funguje trochu jako jojo, vcera novinky za tyden do 6.8.23 skoro 400 titulu, dnes a predevcirem necelych 300 ...
tedy ja jsem za tyto stranky vdecny, pote, co jsem na ne narazil, jsem diky nim objevil spoustu peknych knih, ktere by mi s pravdepodobnosti temer rovnou jistote unikly

Autor Admin

Administrátor
#2 | Zasláno: 9 Srp 2023 15:06  
Těžko se to vysvětluje.

Stránky pujcovani-eknih.cz jsou výstupem jakéhosi dataminingu — provozovatelé webů, ze kterých se data získávají, sice o této aktivitě vědí, ale nijak nespolupracují (to se týká i Palmknih). To není žádná výtka (nikdo nemá ke spolupráci důvod), jenom konstatování.

Nicméně z toho plyne, že pokud se na straně zdrojů něco změní, může se stát, že se na straně pujcovani-eknih.cz "něco rozbije" a dozvím se o tom až v okamžiku rozbití. Vůči některým změnám je zpracování odolné, vůči jiným odolné není. Když se "něco rozbije", musí se to opravit.

Kromě toho se některé zdroje nechovají příliš deterministicky — knihy mizejí a zase se objevují, mění se jim ISBN a tak dále.

Stávající problémy se budu snažit v rámci možností minimalizovat.

• Ode dneška budou každý týden probíhat pouze dvě aktualizace (ve středu a sobotu), ale "úplné" (doposud probíhaly pouze v sobotu). S částečnými aktualizacemi (út, st, čt a pá ráno) je poslední dobou čím dál víc problémů jak jste si všiml a momentálně nemám čas to zevrubněji analyzovat. Takže denní aktualizace pozastavím.
  • S knihami staršího data výhledově taky něco udělám — budu si ke každému ISBN ukládat datum, kdy se e-kniha na webu objevila poprvé a pokud později zmizí a objeví se znova, obdrží toto původní datum.

Každopádně se omlouvám za komplikace a děkuji za pochopení.

Autor whonzik
Člen
#3 | Zasláno: 9 Srp 2023 15:39  
chapu, ze takovato "vizualizace" dat nespolupracujicich tretich stran neni zadna jednoducha prace, spise nekonecne latani a reakce na zmeny
omlouvat se za komplikace neni asi potreba
spise z me ci z nasi uzivatelske strany podekovat za cas a usili, ktere tomu i nadale venujete

Podpora uživatelů Půjčování e-knih v knihovnách / Podpora uživatelů /
 Nove vypujcitelne e-knihy

Vaše reakce Klikněte na tuto ikonu, pokud se chcete přesunout na původní zprávu

?
Můžete použít jen přezdívku bez hesla, pokud neexistuje registrovaný člen s uvedeným jménem. Případně můžete nechat obě pole prázdná. Pokud jste registrovaný uživatel diskusního fóra, můžete se z této stránky pouze přihlásit bez zaslání příspěvku, nebo se přihlásit a současně zaslat příspěvek.

Půjčování e-knih v knihovnách Powered by PHP Forum Software miniBB ®

⇑