Pri prvom pokuse otvoriť apku GOOGLE PLAY na tejto lacnej čínskej čítačke (a tak sa dostať k inštalácii apky Palmknihy ) sa nenechajte odradiť zlovestnou hláškou, že : zariadenie nie je certifikované. Pomoc je jednoduchá stačií postupne na čítačke odklikať :
Nastavení/Hornú tabuľku Poke4 Lite/riadok GSF ID .
Keď kliknete na riadok GSF ID (Google Services Framework Identifier), čo je unikátne 16 miestne hexa cislo, čitačka sama (pochopiteľne ak máte v nej internet) zalezie do vášho účtu na Googli a ak zadáte user a password údaje, sama spoji GSF ID s vaším účtom ! Teda nemusíte zadať nič viac. Po chvíli dostanete hlášku , že registrácia prebehla úspešne. Doporučuje sa počkať cca. 5 minút, potom čítačku resetovať a teraz by ste sa už do apky GOOGLE Play mali dostať bez problémov. Zbytok je jasný z Google Play stiahnete apku Palmknihy a môžete začať s výpožičkami.
Ešte poznámku pre tých čo radi skúšajú a skúšajú až im to všetko zmrzne. Presne to sa mi stalo po testovaní rôznych funkcii čitačky — od zmeny veľkosti písma, cez zmenu fontov, zmenu rozloženia textu, zmenu obnovovacej frekvencie obrazovky atď. ... až som sa dopracoval k zamrznutiu apky Palmknihy a nešlo s tým pohnúť. Nakoniec som to vzdal a urobil brutálne "továrenske nastavení" . Tým pádom všetko pošlo a naviac aj apka Google Play zmizla z obrazovky Aplikace. Nanovo som urobil všetky nastavenia a nanovo zaregistroval aj zariadenie na Google učte. Apku Google play som po chvíli hľadania objavil v zozname aplikácii (bola tam označená ako deaktivovaná). Zoznam sa objaví po rozkliknutí :
Aplikace/a 3 riadkový prázdny zoznam v prvom hornom rohu.
Potom stačí nalistovať v rozbalenom zozname danú apku a otvoriť ju. Po úspešnom otvorení sa apka sama presunie na plochu medzi ostatne apky.
Nakoniec by som rád poďakoval tvorcovi tohto užitočného webu o požičiavaní e-knih — nič také som zatiaľ na slovenskom webe nenašiel.
Návštevník z Bratislavy
PS Manuál k POke4Lite som zatial našiel len v EN jazyku. No na čitačke je možné nastaviť aj českú alebo aj slovensku verziu. Slovenská je však preložená tak strašne, že radšej som zvolil českú lebo iste, aj tam sú nepresnosti v preklade, ale to tak mi to netrhá nervy. |