Půjčování e-knih v knihovnách

| Hlavní stránka | Registrace | Ankety | Hledání | Statistika |

Podpora uživatelů Půjčování e-knih v knihovnách / Podpora uživatelů /  

Kindle v budoucnu?

Autor Acheralka
Návštěvník
#1 | Zasláno: 23 Říj 2022 10:28  
Krásný dobrý den, myslíte, že bude někdy možné (nebo jestli se na tom nějakým způsobem pracuje), že i Kindle bude moci využívat vypůjčování e-knih přes aplikaci (popřípadě, že se vymyslí jiný účinný systém mimo aplikaci)? Přemýšlím o prodeji kvůli tomu, tak mě zajímá jestli by si jen nestačilo počkat. Mockrát děkuji a přeji překrásný zbytek dne.

Autor Admin

Administrátor
#2 | Zasláno: 23 Říj 2022 18:08  
Dobrý den,

děkuji za dotaz.

S největší pravděpodobností se na ničem podobném nepracuje.

Napadají mě dvě teoretické možnosti, jedna nepravděpodobnější než druhá.

1. Sám Amazon se z nějakého důvodu rozhodne, že se mu vyplatí půjčovat e-knihy v češtině. Pustí se do toho, dohodne se s místními nakladateli a knihovnami, zlikviduje místní konkurenci (Albatros Media/eVýpůjčky, Grada/Bookport, Fraus/Flexibooks...) a bude to. Ale pro Amazon jsme na něco podobného nejspíš příliš bezvýznamní.

2. Někdo se sejde v opuštěném skladišti za městem s podezřelými mladíky v kožených bundách a společně se dohodnou na vytvoření něčeho jako je legimi.pl u severních sousedů.

Co se týče druhého bodu, před časem jsem se do toho systému ze zvědavosti zaregistroval a půjčil si jednu e-knihu (přestože neumím polsky, tak jsem si moc nepočetl — předpokládal jsem, že to bude spočívat v instalaci nějakého alternativního systému na Kindle, ale vůbec ne, Kindle zůstane netknutý, vypůjčené knížky se do něj nahrávají z počítače a vypadají, jako když používají amazoní DRM. Pokud by to tak bylo, zřejmě by se jednalo o velmi tmavošedou zónu, která by se Amazonu nemusela líbit a přišlo mi s podivem, že se někdo nebojí do takového podnikání pustit. Taky je tahle možnost nabízená jenom v Polsku (a nikoli v Německu, kde Legimi rovněž působí). Ale třeba jsem jenom něco špatně pochopil.

Jinak když je řeč o tomhle tématu, osobně mi přijde škoda, že Albatros Media nenapadlo místo iOS/Android aplikace zkusit navázat nějakou spolupráci s PocketBookem, což by mi přišlo výhodné pro všechny strany, vzhledem k oblibě a rozšířenosti jejich čteček u nás. Stávající řešení je patrně nejjednodušší a nejlevnější, ale není příliš prozákaznické. Poláci se nedrží u zdi a nabízejí prakticky všechno, co je technicky realizovatelné (co se podpory různých zařízení týče). Ale to je jenom takové postesknutí.

Pokud je pro vás půjčování e-knih důležité (a nekupujete si anglické knížky na Amazonu), na vašem místě bych o prodeji Kindle taky přemýšlel.

Autor Acheralka
Návštěvník
#3 | Zasláno: 23 Říj 2022 20:45  
Moc děkuji za takto rychlou odezvu, trošku mě to mrzí... Co jsem se koukala na čtečky, které tento systém podporují, nepřijde mi žádná ani z poloviny rovna nejnovějšímu Kindlu, který vlastním a jsem s ním nadmíru spokojená. Asi holt budu utrácet za e-knihy, protože ani jedna z nabízených čteček mě nepřesvědčila. Doufám, že Palmknihy někdy vymyslí něco, co by mohlo vyhovovat nárokům autorských práv, a zároveň by bylo podporováno používanějšími značkami čteček. V každém případě moc děkuji za názor, aspoň vím, na čem jsem:D
Přeji nádherný zbytek dne.

Podpora uživatelů Půjčování e-knih v knihovnách / Podpora uživatelů /
 Kindle v budoucnu?

Vaše reakce Klikněte na tuto ikonu, pokud se chcete přesunout na původní zprávu

?
Můžete použít jen přezdívku bez hesla, pokud neexistuje registrovaný člen s uvedeným jménem. Případně můžete nechat obě pole prázdná. Pokud jste registrovaný uživatel diskusního fóra, můžete se z této stránky pouze přihlásit bez zaslání příspěvku, nebo se přihlásit a současně zaslat příspěvek.

Půjčování e-knih v knihovnách Powered by PHP Forum Software miniBB ®
  ⇑