Půjčování e-knih v knihovnách

| Hlavní stránka | Registrace | Ankety | Hledání | Statistika |

Podpora uživatelů Půjčování e-knih v knihovnách / Podpora uživatelů /  

Mobilní aplikace eReading / Palmknihy

Autor anavirez
Člen
#1 | Zasláno: 5 Lis 2020 10:01  
Dobry den,
Prosim,co mam delat,kdyz mi po stahnuti ereading se nejde do nej prihlasit.
Dekuji,s pozdravem IR

Autor Admin

Administrátor
#2 | Zasláno: 5 Lis 2020 10:24  
anavirez:
Prosim,co mam delat,kdyz mi po stahnuti ereading se nejde do nej prihlasit.

K přihlašování do aplikace se používá stejná kombinace jména/hesla jako na portálu Palmknihy. Pokud dosud na Palmknihách nemáte účet, je zapotřebí si ho vytvořit (s využitím tlačítka Registrace na stránkách www.palmknihy.cz).

Pokud vám zadávané přihlašovací údaje fungují na www.palmknihy.cz a nefungují při přihlašování do mobilní aplikace, kontaktujte podporu Palmknih na adrese podpora@palmknihy.cz.

Kromě toho je potřeba mít registraci v některé z podporovaných knihoven, se stejnou e-mailovou adresou. (Na hesle pro přihlášení do knihovny nezáleží, jenom na e-mailu.) Knihovna je důležitá k tomu, že za vás bude výpůjčky platit.

Podrobnější informace (jak celé půjčování funguje) naleznete v návodu.

Autor Nailo
Člen
#3 | Zasláno: 5 Led 2021 19:46  
Dobrý den, žiji v zahraničí (mimo Evropu) a vlastním zařízení zakoupená zde a tudíž určená pro místní trh. Zajímalo by mě, zda zmíněné aplikace mají nějaké regionální omezení, kvůli nimž je zde nebudu schopný stáhnout či provozovat. Zařízeními mám konkrétně na mysli mobilní telefon a tablet značky Huawei. Čtečku nevlastním. Dále bych se rád zeptal, zda máte nějakou zkušenost s registrací v české knihovně skrze jinou osobu, která má úředně ověřenou plnou moc k tomu, aby vás zastupovala. Děkuji.

Autor Vašek (Pk)
Návštěvník
#4 | Zasláno: 6 Led 2021 14:50  
Nailo
Dobrý den,

jak aplikace eReading, tak aplikace Palmknihy nemají omezení v tomto směru. Zablokovat konkrétního uživatele či stát umíme, ale neděláme to (bezdůvodně).

S přátelským pozdravem

Vašek z Palmknih

Autor zhaj
Člen
#5 | Zasláno: 6 Led 2021 16:12  
Dobrý den,

ozývám se z Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích. Není to tedy běžná služba, ale ve výjimečných případech lze čtenáře zaregistrovat i online - pokud vyplní své osobní údaje a zaplatí registrační poplatek (kartou přes platební bránu). Nabízí to řada knihoven - např. https://www.knihovnatabor.cz/jak-se-stat-ctenarem
Můžeme se tak domluvit i u nás - v Budějicích, napište mi mail na hajkova@cbvk.cz a já pošlu podrobný návod.

Autor Nailo
Člen
#6 | Zasláno: 6 Led 2021 17:58  
Vašek (Pk)
Děkuji za ochotu, obě aplikace se mi podařilo stáhnout a nainstalovat do mobilního zařízení.
Tablet je bohužel ze série, která nepodporuje Google Play.
Každopádně zatím vše vypadá v pohodě a bez regionálních omezení.

Autor Admin

Administrátor
#7 | Zasláno: 8 Led 2021 10:19  
Nailo:
Tablet je bohužel ze série, která nepodporuje Google Play.

Pokud si povolíte instalování aplikací z "neznámých zdrojů", můžete si aplikace nainstalovat bez Google Play.

Autor Nailo
Člen
#8 | Zasláno: 18 Led 2021 02:45  
Admin
Děkuji za instalační soubory. Stáhnuto a vyzkoušeno.
Obě aplikace se povedly nainstalovat, leč příliš nefungují.
eReading spadne ihned po spuštění, aplikace nedovolí zadat ani přihlašovací údaje.
Palmknihy se spustí, ale nejde v nich trvale uložit email ani heslo, mimo to aplikace nahodile padá.
V mobilu, který má Google Play běží vše bez problémů a podařilo se mi vyhrabat ještě starý, leč prasklý tablet z Česka, takže číst je na čem.
Ještě jednou děkuji za ochotu a přeji hezký den.

Autor Admin

Administrátor
#9 | Zasláno: 18 Led 2021 08:09  
Nailo:
Obě aplikace se povedly nainstalovat, leč příliš nefungují.
eReading spadne ihned po spuštění, aplikace nedovolí zadat ani přihlašovací údaje.
Palmknihy se spustí, ale nejde v nich trvale uložit email ani heslo, mimo to aplikace nahodile padá.

Kdybyste se nechtěl se situací smířit, zkuste napsat na adresu podpora@palmknihy.cz - co máte za tablet a co máte za problémy, třeba to zkusí s vývojáři nějak vyřešit. Já jsem řadový uživatel, takže k tomu už asi nic nevymyslím. Offline instalační soubory jsem zkoušel na své čtečce (Onyx Boox Note Pro, Android 9), nic od Huawei na vyzkoušení nemám.

Podpora uživatelů Půjčování e-knih v knihovnách / Podpora uživatelů /
 Mobilní aplikace eReading / Palmknihy

Vaše reakce Klikněte na tuto ikonu, pokud se chcete přesunout na původní zprávu

?
Můžete použít jen přezdívku bez hesla, pokud neexistuje registrovaný člen s uvedeným jménem. Případně můžete nechat obě pole prázdná. Pokud jste registrovaný uživatel diskusního fóra, můžete se z této stránky pouze přihlásit bez zaslání příspěvku, nebo se přihlásit a současně zaslat příspěvek.

Půjčování e-knih v knihovnách Powered by PHP Forum Software miniBB ®
  ⇑